عصر نمایشگاه- معاون وزیر کشور با اشاره به آمادگی بیش از چهار هزار فرصت سرمایهگذاری در سراسر کشور،از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ به عنوان فرصتی برای نمایش توانمندی های صادراتی استان ها نام برد و گفت: عرضه فرصت های سرمایه گذاری و معرفی زنجیره های ارزش دو محور اصلی حضور و فعالیت استانها در این نمایشگاه بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه» به نقل از وزارت کشور، پاویون وزارت کشور در هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو 2025)، بستری برای به نمایش گذاشتن فرصتهای سرمایهگذاری در 31 استان کشور فراهم کرد و غرفههای اختصاصی ظرفیت های منحصربهفرد هر استان را برجسته میکرد.
هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران از هشتم اردیبهشت ماه آغاز و روز گذشه (12 اردیبهشت) به کار خود پایان داد. ایران اکسپو یک رویداد بینالمللی است که با حضور شرکتهای ایرانی و بازدید تجار و بازرگانان خارجی از کشورهای مختلف دنیا در محل دائم نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور، گفت: در هفتمین نمایشگاه فرصتهای صادراتی کشور در بخش استانها دو محور اصلی وجود داشت؛ محور اول عرضه فرصتهای سرمایهگذاری و مزیتهای نسبی و محور دوم زنجیرههای ارزش بود که از هر استان دو زنجیره ارزش اصلی و چند زنجیره ثانویه معرفی شدند.
دوستی اظهار کرد: خوشبختانه در این نمایشگاه اتفاقات خوبی افتاد و همپیوندیهای موثری برقرار شد؛ در مواردی خود استانها ارتباطات خوبی در زمینه ظرفیتهای مشترک برقرار کردند و با فرصتهای سرمایهگذاری یکدیگر آشنا شدند.
معاون اقتصادی وزیر کشور افزود: پس از این نمایشگاه تجربیات استانهای مختلف با هم به اشتراک گذاشته خواهد شد و قرار است استان های کشور در سایر نمایشگاهها نیز حضور پررنگی داشته باشند.
سعید عباسی مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال وزارت کشور نیز با اشاره به بازتعریف نقش استانداریها در اقتصاد کشور اظهار کرد: با هدف همکاری هرچه بیشتر با بخش خصوصی و ایجاد یک فرهنگ جدید اقتصادی با طرح توسعه زنجیرههای ارزش برای تولید کالاهای رقابتی و حضور آنها در بازارهای بینالمللی در این نمایشگاه شرکت کردیم؛ در سه دوره گذشته وزارت کشور با محوریت استانها توانسته نقش مهمی در معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استانها داشته باشد.
حضور استانها در نمایشگاه امسال جامعتر و عملیاتیتر بود
عباسی حضور استانها را در نمایشگاه امسال جامعتر و عملیاتیتر ارزیابی کرد و افزود: در این دوره از نمایشگاه برنامههای تحولی قابل توجهی در حوزه تولید و سرمایهگذاری استانها ارائه شده است.
وی همچنین به بیش از چهار هزار فرصت سرمایهگذاری اشاره کرد که توسط استانها برای سرمایهگذاران بالقوه در سراسر ایران آماده شده است.
عباسی گفت: این فرصتهای سرمایهگذاری باید به موثرترین و سریعترین روش ممکن و با بهرهگیری از جدیدترین منابع و فناوریها به مخاطبان هدف ارائه شود.
وی تاکید کرد: در این نمایشگاه وزارت کشور از خلال عرضه فرصتهای سرمایه گذاری در استان های مختلف تلاش کرده است تا زنجیره ارزش را در هریک از استانها گسترش دهد؛ بخشی از این موضوع حمایت از بنگاه های اقتصادی موجود و تلاش در جهت بهره برداری حداکثری از سرمایه گذاری های انجام شده است؛ در همین راستا بنگاه های اقتصادی که با ظرفیت کامل فعالیت ندارند، شناسایی شده و راه های حمایتی در حال بررسی است که این امر می تواند به کاهش قیمت تمام شده محصولات منجر شود.
ایران اکسپو: بستری برای حل مشکلات کسب و کارها در تعامل مستقیم با دولت
عباسی افزود: علاوه بر اهداف اصلی، نمایشگاه ایران اکسپو فرصت ارزشمندی برای تعامل مستقیم بین کسب و کارها و مقامات دولتی فراهم کرد و این رویداد به عنوان بستری در دسترس برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان عمل کرد تا مسائل و مشکلات خود را با نمایندگان معاونت اقتصادی وزارتخانه مطرح کنند.
عباسی تصریح کرد: البته این مباحث، تمرکز اصلی نمایشگاه نبودند، اما اهمیت داشتند. بسیاری از این افراد قبلاً از طریق مجاری رسمی به دنبال کمک بودند، اما مشکلاتشان به طور کامل برطرف نشده بود. مدت زمان چهار روزه نمایشگاه فرصتی منحصر به فرد برای این کسب و کارها فراهم کرد.
وی خاطرنشان کرد که این تعامل مستقیم سودمند بود: ما توانستیم آنها را به پاویون خود دعوت کنیم یا به غرفههای آنها برویم تا مشکلات خاصشان را در محل مطرح و رسیدگی کنیم. خوشحالیم که توانستیم در حل و فصل این مسائل، تا حدودی موفق باشیم.
عباسی تأکید کرد: این جلسات، اگرچه در حاشیه اهداف اصلی قرار داشتند، اما جنبه مهمی از این رویداد بودند. گردهمایی مدیران استانی و دستگاههای اجرایی، این تعاملات مستقیم را تسهیل کرد. این امر بر تمایل دولت برای حمایت فعالانه از کسب و کارهای ایرانی تاکید می کند.
میزبانی از بیش از 2500 هیئت تجاری و اقتصادی خارجی
به گزارش سازمان توسعه تجارت، نمایشگاه ایران اکسپو امسال میزبان بیش از 2500 هیئت تجاری و اقتصادی از حدود 110 کشور جهان بود؛ فهرست دقیقی از این هیئتهای میهمان در غرفههای استانداریها و وزارت کشور و آمار میزبانی در غرفهها، پس از پایان نمایشگاه اعلام خواهد شد.
در دو سال گذشته، سالنهای وزارت کشور و استانداریها پرترددترین سالنهای نمایشگاه بودهاند که نشان از یک رویکرد جدید در این وزارتخانه دارد. این نمایشگاه که بیشتر بر مشارکت بخش خصوصی متمرکز است، با حضور دولت در حوزه سرمایهگذاری و محوریت استانداران در استانها، فرش قرمزی برای سرمایهگذاران و کارآفرینان، اعم از داخلی و خارجی، پهن کرد. هدف، ارائه خدمات در حوزه تجارت با هماهنگی بخش خصوصی و همچنین توسعه سرمایهگذاری در کنار بخش خصوصی و ارائه حمایتهای جدی و عملیاتی از فعالان اقتصادی داخلی و خارجی است.
استانها زنجیرههای ارزش منحصربهفرد خود را به نمایش گذاشتند
براساس این گزارش، اراک با زنجیره های ارزش ساخت تجهیزات و محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی در نمایشگاه شرکت کرده بود.
مسئول غرفه ایلام مزیت نسبی این استان را کشاورزی و نفت و گاز اظهار کرد و گفت: ایلام پنجمین استان در حوزه گیاهان دارویی است و ظرفیت آن تا 5 برابر میتواند توسعه یابد؛ در صنعت نفت و گاز این استان رتبه سوم را داراست اما زنجیره ارزش نفت و گاز در کشور پس از خوزستان در این استان موجود است و از این رو جایگاه ایلام ویژه است.
خراسان رضوی با زنجیره های ارزش فولاد و گردشگری در این نمایشگاه شرکت کرده است. مسئول غرفه این استان با اشاره به 30 میلیون گردشگر سالانه این استان گفت: 5 میلیون گردشگر خارجی در سال فرصت های سرمایه گذاری ویژه ای را در این استان پدید آورده است؛ تلاش ما اتصال زنجیره های تولید و خدمات در این استان است.
بوشهر پتروشیمی و صنعت آبزیان این استان را به نمایشگاه آورده بود؛ همچنین زنجیره ارزش خرما در غرفه این استان خودنمایی می کرد. این استان میزبان همایش سالانه "میز ملی خرمای کشور" است که آبان برگزار خواهد شد.
مسئول غرفه همدان خبر خوشی داد؛ 4 شرکت از 7 شرکتی که سال گذشته به واسطه غرفه استان در پاویون وزارت کشور معرفی شده بودند با گسترش و توسعه، امسال غرفه های مستقل خود را در نمایشگاه برپا کردند.
دانلود با کیفیت